Is het ziekteverzuim boven gemiddeld?
Loopt jouw team op de toppen van zijn tenen?
Is het behouden van personeel een probleem?
De samenhang in het team is niet optimaal?

Drukke leven

Je wilt

 • gedreven werknemers 
 • werknemers die blij zijn met hun werk
 • het ziekteverzuim drastisch verlagen
 • jouw team(s) beter laten presteren
 • Collegialiteit en samenhorigheid verbeteren

Je wilt een bedrijf met tevreden werknemers, want dat straalt vertrouwen uit naar bestaande en potentiële klanten. 

Als je op zoek bent naar een coach die je niet alleen helpt groeien, maar die ook zorgt voor een onvergetelijke, leuke ervaring, dan is Severine de juiste keuze. Haar unieke benadering zal je leven verrijken en je nieuwe perspectieven bieden. Ik ben dankbaar voor de kans om met haar samen te werken en raad haar ten zeerste aan aan iedereen die op zoek is naar positieve verandering in hun leven.
Timothy van Bambost
Cohost TimTompodcast en Mastermind facilitator

Hoe gaan we te werk?

 1. In eerste kennismaking online of live spreken we door waar jullie momenteel tegenaan lopen binnen jullie bedrijf.
  1. Gaat het om het re-integreren van werknemers die al lange tijd uit liggen of zijn het werknemers die op regelmatige basis uitvallen.
  2. Zitten de werknemers op hun tandvlees omdat momenteel er veel veranderingen zijn gebeurt op korte termijn en daardoor de communicatie stroef verloopt.
  3. Is er een nieuw management of een overname en lopen de zaken hierdoor niet meer als daarvoor door het klimaat. Kan het vertrouwen een boost gebruiken?
  4. Jullie willen de teams naar een hoger niveau helpen door persoonlijke groei en ontwikkeling?
 2. We maken voor jullie een plan van aanpak met offerte om jullie team(s) of individuele werknemers terug in vertrouwen te brengen met het bedrijf. Dit zorgt voor gedreven en toegewijde werknemers die elke dag voor het beste gaan.
 3. We doen dit liefst bij ons op het erf, met of zonder de paarden dat is jullie eigen keuze. Onze locatie ligt midden in de polder met een prachtige natuur. Instant rust en weg van de werkvloer, het voelt vaak voor mensen als een neutrale zone en mensen kunnen makkelijker vrij uit praten. 

Wat kost het?
Elke offerte wordt afgestemd op de behoefte van het bedrijf en de werknemer(s). Er is geen one-fits-all antwoord hierop. Wensen jullie graag een richtprijs? Contacteer me dan via mail en schrijf kort en bondig de verwachtingen.

Wat voorzie jij?

 • Voorzie stevige schoenen en kledij die voorzien zijn op de weersomstandigheden van de dag. 

Waar gaat het door?

 • Isabellaweg 21 4522PL Biervliet in Nederland op 20 km van Zelzate en 20 km van Terneuzen.
 • De sessies met de paarden gaan door op de weide of in de schuur.
 • In de coachruimte doen we de besprekingen en deze is verwarmd.

Belangrijke weetjes:

 • Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden.
 • Alles gaat door naast het paard.
 • Er kunnen metingen gedaan worden met een biofeedback systeem deze zijn niet ingrijpend. Deze gebeuren namelijk op de oorlel of op de vinger.
 • De enquêtes bestaan uit vragen over het algemeen welzijn en worden niet persoonlijk gedeeld met de werkgever bij grotere groepen kan dit wel gedeeld worden (HR kan dit dan integreren in hun psychosociale analyse cijfers).
Lore wilde een betere samenwerking met haar collega's. Soms liepen discussie's en situaties uit de hand. Daardoor bereikte ze niet meer wat ze wenste en wilden veel mensen niet meer met haar samen werken. We gingen samen aan de slag.
Lore vertelde me dit: "Severine, ik ga weer lachend en blij werken. Mijn collega's komen om mijn expertise vragen en ik voel me geapprecieerd voor het werk en de expertise die ik aanbreng. Er gaat een nieuwe wereld voor mij open. Ik kan rustig blijven met klanten en de klanten zijn tevredener. Dit bleek uit de tevredenheids enquête.
Lore
Dit is een fictieve naam omwille van privacy redenen

Enkele feiten op een rij:

In het eerste kwartaal van 2023 viel een kwart van het totaal aantal verzuimdagen onder psychisch verzuim. Arbo unie voorspelde in 2019 dat in 2030 een kwart van de werkenden zou uitvallen door stress- en burn-outklachten. Deze alarmerende cijfers zijn nu al behaald.

Het aantal jongeren met burn-out is nog nooit zo hoog geweest, blijkt uit onderzoek van de internationale zorgverlener Cigna International Health. De enquête die wereldwijd werd gevoerd, toont aan dat 98% van de werknemers die tussen de 18 en 24 jaar zijn symptomen hebben van burn-out.

De toenemende vergrijzing en technologische ontwikkeling hebben een gigantische impact op de arbeidsmarkt. Ervaren werknemers gaan met pensioen en nieuw personeel heeft een gebrek aan ervaring en nog niet de vaardigheid van ervaren werknemers.

Jouw mensen zijn het meest waardevolle wat je hebt in je bedrijf. 

Waarom is er zo een hoog ziekteverzuim en verloop in jullie bedrijf?

Je kijkt naar de verzuimcijfers en vergelijkt met het nationaal gemiddelde. Het verloop bespreek je ook met collega’s of met het recruteringsbureau. Je raakt er alleen niet wijs uit hoe je dit binnen je eigen bedrijf kan aanpakken. Je bent op zoek naar een oplossing, een plan van aanpak zodat je geld kan besparen. 
Contacteer ons voor een plan van aanpak en een strategie.

 

Geld investeren aan teambuilding, teamcoaching, burn-out preventie en re-integratie, maar wat brengt het op?

Ik maak even snel de rekensom. Een werknemer die uitvalt door Burn-out kost een bedrijf gemiddeld
60 000€. De gemiddelde training/coaching/teambuilding per werknemer kost nog geen 1% van dit bedrag. Hoeveel geven jullie momenteel uit aan teambuilding, teamcoaching en burn-out preventie? 

 

Dit is het verhaal van Timothy en Tom van de TimTom podcast:

Een podcast die begon uit een vriendschap van twee bijzondere mannen. Timothy van Bambost en Tom Bracke begonnen enkele jaren geleden met de TimTom Podcast, een reis doorheen hun persoonlijke ontwikkeling om andere te inspireren over hoe fun persoonlijke groei kan zijn. Hun moto is dan ook 99% fun, 1% groei.

In het afgelopen jaar gingen ze door een gigantisch groeiproces, een award voor hun podcast en een VZW opgestart. Hun podcast is uitgegroeid tot iets veel groter dan zij met zijn 2 nog kunnen managen en al zeker als het gaat over het festival 2023.
Ze hebben hiervoor fantastische mensen omarmd en deze mensen steunen, ondersteunen elkaar en zij kunnen er op leunen. Dat vraagt veel van een mens om in die overgave te gaan. Dat wil ook zeggen dat jij als mens schuift in je eigen systeem.

De paarden weten als geen ander hoe bijzonder dat is. In een natuurlijke kudde en ook in gedomesticeerde kuddes gebeurt dit. Ook zij dienen dan een nieuwe plek te nemen en ze ontvangen en geven taken door.

Timothy en Tom gingen samen met hun vaste partner in crime Maarten vol overgave staan tussen de paarden. Ze hebben hun laten leiden door hun lichaam en hebben gevoeld en zijn uitgedaagd door de paarden om te ervaren wat die plek is. Oude patronen van angst kwamen naar boven, maar met een beetje ademhulp fietsten ze erdoor. Wat een mooie sessie.

 

Teamcoaching met paarden
Wat ik ook bewonder aan Severine is haar warme en gastvrije persoonlijkheid. Ze creëert een omgeving waarin je je meteen thuisvoelt, omringd door prachtige natuur. We komen met onze organisatie regelmatig terug voor meetings naar deze betoverende plek met deze fijne gastvrouw. Haar passie voor haar werk straalt door in alles wat ze doet, en dat is aanstekelijk.
Timothy van Bambost
Cohost van de TimTompodcast
Severine VivEqui werkgevers en HR medewerkers
Hoe gaat het in zijn werk?
Hoe gaat het in zijn werk?
Na een eerste gesprek samen, bepalen we de mogelijk in te zetten tools. Ik verwerk deze in een plan van aanpak en we bepalen samen de strategie.
Bij een traject gaat dit als volgt: Door een enquête en een hartritmevariabiliteit meting vooraf en achteraf af te nemen bij de mensen, kunnen we het mentaal, emotioneel en fysiek welzijn meten gedurende het hele traject. Deze data kunnen jullie achteraf ook inzetten in jullie employer branding en meenemen in psycho analyse cijfers.
Hoe gaat het in zijn werk?
Severine VivEqui werkgevers en HR medewerkers
Vergaderruimte met zicht op paarden en de polder
Uniek in ons vak
Uniek in ons vak.
We bieden maatwerk aan voor de trajecten, teamuitjes, teambuildings en workshops op onze eigen locatie in de polder van Biervliet, een plek waar rust centraal staat.
We zijn expert in hartcoherentie met paarden en de impact daarvan op de mens. Severine doet verder ook onderzoek naar de impact van paarden op Hartritmevariabiliteit.
Uniek in ons vak
Vergaderruimte met zicht op paarden en de polder
Hoe meet je hartritmevariabiliteit
Welke tools zetten we in?
Welke tools zetten we in?
-Hartcoherentie training
-Eisenhower Matrix
-Talenten profiel met de voordelen en valkuilen
-Effectiviteit analyse
-DISC en drijfveren analyses
-Leiderschap ontwikkeling met paarden
-Empatisch communiceren
-Emotionele intelligentie ontwikkeling
-Non-violent communication
-Pacing and leading
-Win-Win in sales
Welke tools zetten we in?
Hoe meet je hartritmevariabiliteit
Teamcoaching met paarden VivEqui
Team Coaching
Team Coaching
Je team en teamspirit versterken door de inzet van paarden.
Team Coaching
Teamcoaching met paarden VivEqui

Contacteer ons via:

info@vivequi.be
0032479900152
Severine Bollaerts

of via de knop onderaan rechts op de website.