Het is ondertussen al enkele maanden dat ik je ademhalingstechnieken toe pas. Wat een verschil waar ik vroeger gestrest en bang mijn paard op ging, ben ik nu rustig. Ik durf meer en ik geniet ook meer van het werken met mijn paard. Dit zowel bij het rijden als bij de grondwerk oefeningen.

Verbinden met je paard door te ademen.

Ademen met je paard waarom zou ik dat in godsnaam doen? Ja, waarom zou je dat doen?
Wel omdat je met je adem het gas en rem pedaal in je je lichaam kan regelen. Met je adem kan je je hart trager en sneller laten slaan en dit heeft weerslag op hoe al je organen werken. Je hebt ook impact met hoe je ademt op je hersenen. 
SAY WHAT!
Vind je me nu te gek voor woorden? Dat ik gek ben weten heel wat mensen mar zeg het toch maar niet te luid, je weet maar nooit. Nu serieus! Echt het is pure wetenschap en daarom kan het zoveel impact hebben op je algemeen welzijn. Sporters zetten vaker en vaker hartcoherentietraining en meditatie in om hun mentale en emotionele veerkracht te bevorderen. Dat is wat ik jou als ruiter, coach en instructeur ook toewens om met drie eenvoudige oefeningen het verschil te voelen. Net zoals andere dat hebben mogen ervaren.

Wil jij dit ook?
Schrijf je dan in en je ontvangt meteen een mailtje met de drie tips.

Veel plezier ermee, laat me gerust weten hoe je het hebt ervaren.