Traject "naar meer Ademruimte"

Welkom, fijn jou hier te mogen verwelkomen.
Hulp zoeken is vaak een grote stap!

Ja hoor dat is het echt, wat knap dat je hier bent. Dat je het jezelf gunt om te kijken naar wat je nu wilt veranderen. Als ik terug denk aan mezelf en hoe lang dat nam…

Het duurde laaaaang voor ik de eerste stap zette en op zoek ging naar hulp, lang zoals in jaren! De mist in mijn hoofd was langdurig en ik dacht dat alles in mijn leven normaal en gewoon was. Tot….

Ik ontdekte op mijn 28ste dat ik 5 jaar voordien een paniekaanval had gehad. Een paniekaanval, ik? Nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Die bewuste dag, was ik onderweg voor het werk. Een werkdag als een andere tot ik een benauwd gevoel kreeg, ik kon mijn linkerarm niet meer optillen en het leek alsof er een betonblok op mijn borstkast lag. Ik reed naar het ziekenhuis, voor wat ik al had gehoord leek het op een hartaanval. Het bleek geen hartaanval, de vraag was, wat was het dan wel? Verder onderzoek bij de cardioloog bracht ons ook niet verder, de vriendelijke man vond geen aanwijzingen dat er wat aan de hand was.

Na een gesprek met mijn huisarts enkele jaren later op mijn 28ste kreeg ik dan te horen dat ik het misschien best wat rustiger aan zou doen. Paniekaanvallen zijn best heftig en niet handig…
Nu op je 28ste rustiger aandoen, eerlijk? Ik was toch niet bejaard! Slapen kon ik doen als ik dood was, niet?

Waarom een ontladingsgesprek?

  • Tijdens een ontladingsgesprek kan je me alles vertellen zodat je ontlaadt.
  • We kijken samen naar een rust formule die bij jou past, binnen het aanbod dat ik aanbiedt.
  • We maken een plan van aanpak zodat jij in alle rust, aan de slag kan en verder zorgeloos bent en op mij kan terug vallen indien nodig.

“Sinds ik de tips en trics toepas die Severine mij aanreikte, heb ik de hele dag door meer rust, ik werk efficiënter en kan rustiger blijven tijdens discussies. Waar ik vroeger boos werd of wilde weglopen blijf ik nu helder en oplossingsgericht denken.” 

Bo Wouters

Coachen met paarden VivEqui
EPhotography Severine Bollaerts Hartcoherentie coach met paarden

Ik kwam terecht bij een psycholoog, zij bracht mij rustig aan maar zeker op het spoor om aan de slag te gaan met mezelf. Gaf me de tools en bracht me tot mezelf. Ze liet me beseffen dat ik leefde voor anderen en dat ik rekende op anderen om mij gelukkig te maken. Daarna verweet ik diezelfde mensen om mijn ongeluk.

Handig toch! Was het dan niet om mijn eigen wilskracht en haar hulp dit in te zien, zat ik hier nu nog te zeggen dat alles de fout was van iemand anders.

Hulpverlening voor je verdriet, frustratie, boosheid vind je altijd. De juiste persoon vinden kan een uitdaging zijn. Er op ingaan, aanvaarden en ermee aan de slag gaan dat is een ander paar mouwen…

Hartcoherentie coach met paarden

En toen?
Toen kwamen er vele dingen op mijn pad...

Ik zat met een hoop verdriet en trauma dat was opgeslagen in mijn lichaam en ondanks de psychotherapie en meditatie kregen deze soms nog vrijspel.

Triggers lieten mij met momenten nog steeds tegen het plafond aanknallen. Woede uitbarstingen, tranen en vaak om wat??? Om de gekste dingen eerst, een chauffeur die niet snel genoeg reed, een collega die woorden koos die mij niet zinde, mijn partner die de muziek te hard zette, kritiek die ik onterecht vond,…

 

Er kwam mijn paard op mijn 30ste, zij kon mij raken zoals niemand dat kon en ooit had gedaan. Ze bracht me rust. Ik kwam ook in contact met meditatie en yoga. Dit bracht me rust in mijn hoofd tijdens heftige periodes. Alleen er was niets dat me zoveel veerkracht bracht als hartcoherentietraining in de natuur tussen de paarden.
Hartcoherentie wat????

Hartcoherentietraining, het hielp me om meer veerkracht te ontwikkelen in mijn lichaam en geest. Op het juiste moment te relativeren en tegelijk mijn gevoelens niet te verloochenen door te gaan overrelativeren. 
Want je wilt eerlijk en trouw blijven aan jezelf met alle respect voor elk gevoel dat je voelt. Hartcoherentie is wetenschappelijk onderbouwd en je ontwikkelt veerkracht in je lichaam en geest.

Ik voelde de rust terug in mijn lichaam en triggers kwamen minder hard aan. Iets later startte ik met mijn opleiding als horse reflected coach, het was voor mij vanzelfsprekend dat ik een hartcoherentie coach opleiding zou volgen. Ik maakte er mijn stokpaardje van om dit in combinatie met de paarden te doen.

Genoeg over mij!

Zorgen stressvolle situaties er al tijden voor dat je continu “aan” staat?

Een keer stress is niet erg, maar chronische stress wel. Als je continu aan staat, zorgt dat ook voor fysieke klachten. Hyperventilatie, lichamelijke klachten, depressie, er hoeft maar iets te gebeuren, je hebt last van spanning, last van spierpijn / verkrampte spieren, hartkloppingen, maag- en darmklachten, futloos, slaapklachten, snel emotioneel (boosheid en verdriet die je overmannen), moeite hebben met relativeren, snel en vaak schrikken, dingen vergeten,…

Stress zal er altijd zijn, we kunnen het niet uit ons leven bannen. We kunnen er wel mee leren omgaan. Wil jij liever een burnout voorkomen of heb je een brunout en wil je graag veerkracht opbouwen? Tijdens het hartcoherentietraject help ik jou aan de hand van diverse technieken als hartcoherentie en coachen met paarden in de natuur om je veerkracht te verhogen. We gaan aan de slag om jouw stressniveau omlaag en behapbaar te maken.
Stress management training met paarden VivEqqui

Ben jij op zoek naar meer rust in jouw hoofd en lichaam?

Cliënt aan het woord.

Isabelle 32 jaar kwam in het traject. Ze had klachten van snel geïrriteerd te zijn, in discussies boos te worden of niet meer weten wat te zeggen. Fysiek kampte ze met spierpijn en artrose in de handen. Ze wou af van het boos worden, dicht klappen of weg lopen tijdens discussies thuis en op het werk. 
We starten met de hartcoherentie training i combinatie met andere technieken van lichamelijke- en gedragsbewustwording. Na twee weken merkte ze op dat haar handen aanzienlijk minder pijnlijk waren en dat ze tijdens discussies rustig kon blijven. Ze en in het bijzonder haar lichaam en geest kozen onbewust in automatisme om rustiger te ademen als ze de spanning steeg.  Ze merkte op dat ze oplossingsgericht kon blijven denken waar ze anders vast liep met collega’s. Haar spieren voelden soepeler aan en ‘s ochtends kon ze zonder probleem haar handen strekken en uit haar bed veren.
(Isabelle is een fictieve naam om de privacy van de cliënt te respecteren.)

De kracht van hartcoherentie met paarden.

Afbeelding van PTSD association of Canada.
Paarden zijn van nature altijd op zoek naar veiligheid! Veiligheid komt voort uit de omgeving die met hen communiceert. Ze voelen feilloos aan of er andere electromagnetiche velden zijn in de buurt (andere als in dieren die hen kunnen aanvallen). Het zijn van nature vluchtdieren indien nodig vluchten zij naar veiligere oorden. Wat kunnen ze voor jou betekenen? Ze kunnen jouw hart laten voelen dat de omgeving veilig is en zo jouw hart helpen reguleren. Door je hart te reguleren en in coherentie te brengen maakt je lichaam meer verjongingshormoon, gelukshormoon en knuffelhormoon aan. Deze stapelen zich op en zorgen ervoor dat je veerkracht krijgt in je lichaam en geest op momenten van stress. Stress kan je niet uit je leven bannen je kan ermee leren omgaan in lichaam en geest.

Hartcoherentie coach met paarden

Het hartcoherentietraject: jezelf beter leren kennen en veerkracht ontwikkelen om om te gaan met dagelijkse stress

In 3 stappen kijken we naar je stressmanagement
Sessie 1: Wat gebeurt er in het lichaam? Hoe kom je in burnout
Wat gebeurt er in je lichaam en brein bij stress. Als je weet wat er gebeurt, ken je het belang om ermee aan de slag te gaan.
Je gaat aan de slag met ademhalingsoefeningen en je lichaam en geest een week te laten onthaasten.
Sessie 2: Evaluatie van bewustwording van ademhalingstechniek
We evalueren hoe de onthaastingsweek is verlopen en kijken waar de valkuil zit in de routine. We kijken verder naar hoe zich dat vertaalt in het lichaam aan de hand van een biofeedbacksysteem (meettoestel) en kijken hoe we best adembegeleiders gebruiken.
Sessie 3: Het emotioneel centrum.
Wat gebeurt er met emoties hoe vertalen die zich in ons lichaam.
Hoe kunnen we hier beter mee omgaan en deze reguleren.

Prijs: 320€ voor de drie sessies. (Mogelijkheid om adembegeleiders en/of biofeedback aan te kopen met korting.)

Bij hartcoherentie training ga je ook aan de slag met je lichaam op een onbewuste diepere manier. Je maakt meer verjongings- en gelukshormonen aan. Deze zorgen voor meer veerkracht op momenten van stress. Ook je draagkracht verhoogt, je kan vaker triggers aan en je kan ze zo sneller relativeren. Je krijgt meer daadkracht om los te laten en te kiezen voor een andere optie.

Neuroplasticiteit door hartcoherentie training met paarden

Dit heet het ontwikkelen van neuroplasticiteit, je ontwikkelt extra neurologische banen die je helpen bij keuzes maken. Deze helpen je ook om uit je overlevingsbrein te blijven. Laat dat nou net het stuk brein zijn dat ons doet verstarren als we willen reageren, in nutteloze discussies laat gaan of uit een discussie laat weglopen waar we liever van antwoord hadden geweest. Ook laat het jou soms woorden zeggen en gedrag tonen waar je achteraf spijt van hebt. 

Praktische informatie over het traject "Meer ademruimte".

Belangrijke weetjes.

  • Er is thee, koffie, water, versnaperingen en fruit aanwezig.
  • Je hebt de mogelijkheid om Biofeedback toestellen en adembegeleiders vrijblijvend te testen op de live momenten.
  • Er is een mogelijkheid om deze achteraf aan te kopen tijdens het traject.
  • We raden je aan om adequaate kleding te voorzien volgens de weersomstandigheden en stevig schoeisel. De sessies met de paarden gaan door op de weide.
Hartcoherentie het paardenmiddel naar meer veerkracht

Boek hier jouw ontladingsgesprek. Zo kijken we wat ik en de paarden voor jou kunnen betekenen.

Liefs,

Severine en de paarden.