Welkom, fijn jou hier te mogen verwelkomen.
Hulp zoeken is vaak een grote stap!

Ja hoor dat is het echt, wat knap dat je hier bent. Dat je het jezelf gunt om te kijken naar wat je nu wilt veranderen. Als ik terug denk aan mezelf en hoe lang dat nam…

Het duurde laaaaang voor ik de eerste stap zette en op zoek ging naar hulp, lang zoals in jaren! De mist in mijn hoofd was langdurig en ik dacht dat alles in mijn leven normaal en gewoon was. Tot….

Coachen met paarden VivEqui
Ik heb CPTSD, maar CPTSD heeft mij niet meer.

Ik kwam terecht bij een psycholoog, zij bracht mij rustig aan maar zeker op het spoor om aan de slag te gaan met mezelf. Gaf me de tools en bracht me tot mezelf. Ze liet me beseffen dat ik leefde voor anderen en dat ik rekende op anderen om mij gelukkig te maken. Daarna verweet ik diezelfde mensen om mijn ongeluk.

Handig toch! Was het dan niet om mijn eigen wilskracht en haar hulp dit in te zien, zat ik hier nu nog te zeggen dat alles de fout was van iemand anders.

Hulpverlening voor je verdriet, frustratie, boosheid vind je altijd. De juiste persoon vinden kan een uitdaging zijn. Er op ingaan, aanvaarden en ermee aan de slag gaan dat is een ander paar mouwen…

Hulp zoeken is één ding,
de juiste hulp vinden kan een uitdaging zijn...

Paarden zijn al heel mijn leven als een rode
draad aanwezig. Tijdens mijn donkere dagen brachten ze licht, ruimte en
zuurstof. Ze zijn als een spiegel naar je ziel en kijken dwars door je heen. Je
kan er naar kijken of weg kijken en ik help jou  te kijken.   

Ze zijn zo bijzonder. 

En nu jij. Wat bracht jou hier? Waar wil jij naar kijken en verandering in brengen? Wil jij graag leven voor jezelf? Wil jij graag in alle rust voluit leven en voelen tot in de toppen van je tenen hoe en wat je wilt? Laat ons jou dan helpen. Ik startte mijn opleiding horse reflected coach. De paarden waren al zolang mijn steun en toeverlaat, tijd om dit met anderen te delen. Te laten voelen hoe waardevol ze zijn om op momenten dat je vast zit terug beweging te krijgen in jezelf. 

Coachen met paarden, paard als spiegel naar je innerlijke kind

Paarden raken jou, zoals niemand anders dat kan.

Horse reflected coaching

Charlotte kwam om de relatie met haar vader te bekijken en omdat ze er op vast liep. Gedachten en overtuigingen van haar omgeving werkten tegen en ze lag er op momenten van wakker.

Ze legde enkele voorwerpen bij de paarden. Er gebeurde weinig en toen kwam hij. Hij raakte haar zacht aan en kwam om aandacht vragen. De tranen kon ze net verbijten, ik keek en vroeg haar wat er gebeurde. Dat is alles wat ik wil van hem (haar vader), oprechte interesse in wie ik ben en wat ik doe. 

Het galmde nog dagen en weken na, het moest indalen en ze vroeg zich vaak af hoe het verder moest en zou gaan. Ze was hem (het paard) dankbaar voor wat hij haar bracht. Ze was mij dankbaar om haar blik te verruimen en te kijken naar de overtuigingen die er rond haar leefden. Charlotte heeft de vrijheid genomen voor zichzelf om anders om te gaan met de situatie en de relatie met haar vader. Ze staat er rustiger en met meer ademruimte in. 

Wat had Charlotte hierover te vertellen: 
“Severine was heel aandachtig en stelde de juiste maar moeilijke vragen. Ik voelde me meteen op mijn gemak van bij de start door haar intro, aanpak en uitleg. Dat zorgt voor een bepaald vertrouwen / een veilige omgeving waardoor je je ook comfortabel voelt om vragen te beantwoorden en luidop na te denken.”

(Charlotte is een fictieve naam dit omwille van de privacy van de persoon.)

Wil jij graag aan de slag om jouw blik te verruimen op jouw thema(‘s)?
Wil jij graag in alle veiligheid voelen hoe het kan zijn om anders te kijken op een situatie waar je op vastloopt?
Wil jij graag hulp van paarden krijgen?

Klik dan hier voor een ontladingsgesprek in te plannen.

Wist je dat???

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat paarden jou kunnen helpen om rust te vinden. Door te verbinden met paarden maken we geluk en verjongingshormonen aan die ervoor zorgen dat indien we naar spannende thema’s kijken we toch de rust kunnen bewaren in onszelf.
  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat paarden helpen bij het verwerken van PTSS en (C)PTSD. Dit werd onderzocht bij veteranen die lijden aan PTSS en (C)PTSD.
  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in de natuur zijn een mens tot rust brengt en zijn lichaam kan ontprikkelen op de meest natuurlijke manier.

Hier en met hen kan jij aan de slag.
Laat ons jou begeleiden.
Severine Bollaerts hartcoherentie coach met paarden

VivEqui hartcoherentie coach met paarden